Simon Rozendaal

Stacks Image 6
“Sommige vaccincritici hebben de klok horen luiden, maar weten niet waar de klepel hangt. Ze zeggen bijvoorbeeld dat de machthebbers en de farmaceutische industrie ons met de vaccins genetisch willen manipuleren. Dat is losjes gebaseerd op het feit dat aan veel van de vaccins genetische modificatie te pas is gekomen en sommige vaccins zelfs genetisch gemodificeerde producten zouden kunnen worden genoemd. Of ze stellen dat bij coronavaccins genetisch materiaal van het virus wordt ingespoten.
De tegenstanders vertellen er echter niet bij dat iedereen elke dag genetisch materiaal van andere levende wezens binnenkrijgt. Als we een salade eten, krijgen we DNA en RNA van sla, tomaten, kikkererwten, walnoten binnen en van miljoenen bacteriën en virussen die daarop zitten. Zo’n supergezonde smoothie die door alle topmodellen en influencers wordt aanbevolen, zit barstensvol genetisch materiaal van andere levende wezens. Al dat soortvreemd genetisch materiaal wordt door ons lichaam keurig afgebroken. Daar komt nog eens bij dat met name het RNA-molecuul erg kwetsbaar is: daarom moeten sommige RNA-vaccins bij zo’n lage temperatuur (min 70 bijvoorbeeld) worden bewaard.”
(Uit: “Vaccinatie” van Simon Rozendaal, pagina 142)

Wil je dit boek aanbevelen?

Stuur een mail naar de redactie van Literair Afhaal Loket en vertel waarom je dit boek aanbeveelt. Mag best met een kritische noot. Maar aan afkraken van boeken en het neersabelen van schrijvers doen we hier niet.